Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Uttalandet kostade NHL-coachen jätteböter

LOS ANGELES. Det var ett uttalande som kostade 206 250 kronor i böter.

Bostoncoachen Bruce Cassidy straffades hårt av NHL för sitt klagomål över domarinsatserna under kvartsfinalen mot New York Islanders.

Mindre än ett dygn efter det att Cassidy sågat domarinsatsen under sin presskonferens efter 4-5-förlusten i måndags drämde ligaledningen till med ett bötesbelopp på 25 000 dollar, vilket motsvarar ca 206 250 kronor.

Bortasegern i TD Garden gav Islanders övertaget med 3-2 i matcher i kvartsfinalen inför det sjätte mötet i Nassau Coliseum på Long Island natten till torsdag, svensk tid.

Bruce Cassidy dundrade att Bruinsspelarna åkte ut för saker, som inte drabbade Islanders. Att det inte var rättvist.

Han kallade sarkastiskt motståndarna för New York Saints och sade sig vara förvånad över hur domarteamet i slutspelet inte var bättre.

När Islanderstränaren Barry Trotz fick frågan under tisdagen om han hade någon kommentar kring Cassidys utspel, svarade han:

– Jag vet inte vad han menar. Vi var ett av de lag, som drog på oss minst utvisningar under grundserien i vinter. Så ni får fråga honom vad han menar.

I måndagens möte drabbades Boston av fyra utvisningar medan Islanders klarade sig undan med två.

Islanders gjorde tre mål i powerplay.

Enligt Bruins egen klubbreporter, Fluto Shinzawa, har Bruce Cassidy varit irriterat över domarnas agerande under hela matchserien för att ”koka över” i måndags över några av domsluten som kostade hans lag baklängesmål när Islanders utnyttjade de powerplay man fick.