Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Karly var aldrig orolig över Lehners form

LOS ANGELES. Det var en ”måste-match”.

William Karlsson, 28, såg till att Vegas Golden Knights tog sig tillbaka in i matchen sedan Robin Lehner hade svarat för den ena kanonräddningen efter den andra.

Det var Karlssons framspelning till Brayden McNabb, som gav Vegas kvitteringen till 1-1 i mitten av den tredje perioden.

– Ja, det var ju ett måste att göra mål där i den tredje perioden och skönt att det löste sig, säger William till SportExpressen efter nattens 2-1-seger över Montreal Canadiens.

Montreal ledde med 2-1 i matcher inför söndagskvällens uppgörelse i Bell Centre och en ny hemmavinst hade gett laget slagläge i semifinalen med en 3-1-ledning i matcher.

Men nu lyckades Golden Knights vinna i förlängningen och utjämna till 2-2 i matcher inför tisdagens möte i Las Vegas.

Man kan säga att det nu handlar om en matchserie i bäst av tre matcher, där Vegas har fördelen av hemmaplan i två av dem.

”Karly”, som William Karlsson kallas av lagkamraterna i Golden Knights, var precis som alla lagkamraterna imponerad över Robin Lehners målvaktsspel i nattens match.

– Lehner gör en riktigt fin insats. Jag var aldrig orolig över formen hos honom, han är ett proffs och alltid förberedd, säger William.