Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Han ska göra Zibanejad till NHL-mästare

LOS ANGELES. Gerard Gallant ska göra Mika Zibanejad och hans lagkamrater i New York Rangers till ett topplag i NHL.

Rangers nye general manager Chris Drury utnämnde på måndagen 57-årige Gallant till klubbens nye tränare som efterträdare till nyligen sparkade David Quinn.

Efter fyra år av missade slutspel ska Rangers hitta tillbaka till Stanley Cup är tanken.

Gallant, som tidigare coachat Columbus, Florida och Vegas, vann kampen om det statusfyllda tränarjobbet i Madison Square Garden i konkurrens med Rick Tocchet, som nyligen lämnade Arizona Coyotes.

Gallant har den här NHL-statistiken: 270-216-55.

Han får ett fyraårskontrakt med Rangers, där årslönen enligt hockeyinsidern Larry Brooks på New York Post, hamnar på 4-5 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 33-41 miljoner kronor.

Gallant är känd för att vara en tuffing, men rättvis och ingen som hanterar unga spelare annorlunda än lagets veteraner.

Han ledde Vegas Golden Knights till final i Stanley Cup 2018, som var klubbens debutsäsong i NHL.

– Rangers har några stjärnspelare på plats på alla positioner, men nu måste Chris Drury införskaffa bättre rollspelare runt om kring namn, som målvakten Igor Sjesterkin, backen Adam Fox och forwarden Artemi Panarin, kommenterade förre NHL-spelaren Anson Carter i expertpanelen hos NBC Sports.

Kollegan Dominic Moore lade till:

– Det är dags för Rangers att ta steget och bli ett slutspelslag igen. Och det redan nästa säsong. Det är verkligen dags.

XXX

Andra NHL-klubbar som söker ny tränare just nu är Arizona Coyotes, Buffalo Sabres och Seattle Kraken.