Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Ottawa förlänger inte med Marcus Högberg

LOS ANGELES. Ottawa Senators har haft en skadefylld säsong på målvaktssidan, men lyckades ändå avsluta grundserien starkt.

Men en av klubbens svenska målvakter, Marcus Högberg, 26, kommer inte tillbaka i höst.

Det meddelade general managern Pierre Dorion under fredagen och radiostationen TSN1200 sände ut nyheten på twitter.

– Vi har kvalitet och kvantitet på målvaktssidan. Vi har meddelat Högberg att han inte kommer att vara tillbaka nästa säsong.

Högberg var en av de fem målvakter Senators använde den här säsongen och han vaktade kassen i 14 matcher. Han startade i tio och vann fyra av dem med en räddningsprocent på 87,6 och ett snitt av insläppta mål på 3.74.

Ottawa plockade upp Anton Forsberg, 28, på waivers under vintern och har nyligen skrivit ett nytt kontrakt med honom för nästa säsong värt 900 000 dollar, vilket motsvarar ca 7,5 miljoner kronor.

Så allt talar för att målvaktsparet säsongen 2021-21 blir Matt Murray och Anton Forsberg.

Murray kom ny från Pittsburgh inför den här säsongen, men haden tuff start i Ottawa och blev sedan skadad. Han har kontrakt för ytterligare tre år.

Man har också Joey Daccord, 24, under kontrakt för de kommande två åren.