Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenska lagkamraterna opererade samma dag

LOS ANGELES. Carl Gunnarsson, 34, opererade sitt skadade knä i Minnesota på tisdagen.

Oskar Sundqvist, 27, gjorde ett likartat ingrepp hemma i St. Louis samma dag.

Det handlar om korsbandsskador i knät, som de båda svenskarna ådragit sig under de senaste veckorna.

Högra knät för Gunnarsson, det vänstra för Sundqvist.

SportExpressen var i kontakt med båda ett dygn före operationerna.

– Jag fick chansen att välja av vem och var ingreppet skulle göras och valde en specialist i Minnesota. Det är lyxen man har som spelare i NHL och en sådan klubb som Blues, säger Carl Gunnarsson.

Han skadade sig en hemmamatch mot Los Angeles Kings den 22 februari och det finns naturligtvis en förklaring till varför operationen dröjt.

– Korsbandet i högra knät är av, menisken är skadad och det inre ledbandet uttänjt, så det skulle läka först innan ingreppet görs. Jag hoppade omkring på kryckor under den första veckan men sedan har jag kunnat ta mig fram av egen maskin och kunnat träna lite, berättar Carl.

I mars var det tre år sedan han gjorde en liknande operation i vänster knä.

– Ja, det är lite symetri. Den gången var det inget strul med menisken, så det är lite trixigare nu. Det gick jättebra den gången och tog ett år innan jag var tillbaka helt återställd.

X Nervöst inför den här knäoperationen?

– Nej, det är inga konstigheter och inget som stör mig. Man vet vad man ger sig in i och får så mycket hjälp från klubben, säger Carl.

För Oskar Sundqvist var oturen framme i bortamötet med San Jose den 19 mars när lagkamraten Kyle Clifford kolliderade med honom.

– Det var en olycklig situation, där Clifford bara försökte driva på mål, men råkade pricka mitt ben istället. Jag har efter diskussioner med lagläkarna bestämt mig för att göra ingreppet här i St. Louis, säger Oskar.

Bluescoachen Craig Berube har sagt att man tappar en viktig kugge när Sundqvist nu missar resten av säsongen.

– Han är en betydelsefull allroundspelare för oss, som spelar i alla situationer. Det är tufft att tvingas vara utan honom.

St. Louis general manager Doug Armstrong har meddelat att man ska kunna ge ett mer bestämt besked om Oskars comeback när laget samlas till träningslägret inför nästa säsong i september.

Sundqvist hann göra 28 matcher i vinter och gjorde 9 poäng, 4 mål och 5 assist.