Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Nytt besked – Vancouver fullföljer säsongen

LOS ANGELES. Covid-19 har slagit hårt mot Vancouver Canucks i vinter.

Man har haft 21 smittade spelare, plus ytterligare fyra medlemmar i staben runt laget.

Under lördagen var fortfarande 19 av spelarna uppsatt på NHL:s ”Covid-19 protocol”, men nu är de flesta på bättringsvägen.

NHL meddelade på lördagen att Canucks kommer att kunna slutföra säsongen och att laget börjar spela seriematcher igen nästa fredag.

Bland de spelare som varit uppsatta på listan har varit svenskarna Alexander Edler och Nils Höglander.

Elias Pettersson, som varit skadad en längre tid och inte tränat med laget, ser ut att ha klarat sig.

Förhoppningen är att hans skada (på överkroppen) är läkt till omstarten och han kan medverka i lagets 19 återstående matcher.

Enligt ligaledningens senaste kommuniké kommer Canucks att kunna öppna träningsarenan under söndagen och komma igång med lagets comeback med hela laget på is kommande onsdag.

– Ingen av våra spelare har sagt att de inte vill fullfölja säsongen. Vi har en spelartrupp fylld av stolta spelare och jag är säker på att alla kommer att ge allt när vi är igång igen, säger general managern Jim Benning till nhl.com.

Vancouver har så här långt tvingats ställa in åtta matcher sedan den 24 mars.

För att kunna få in dem i spelschemat kommer nu grundserien att förlängas till den 16 maj. Ursprungligen skulle sista omgången spelas den 8 maj, men man hade redan flaggat för matcher fram till den 11 maj.

Nu kommer Canucks att göra sin sista seriematch den 16 maj, då man gästar Calgary.

Det har spekulerats om att bara den kanadensiska divisionen (North) skulle inleda slutspelet senare än planerat, men NHL vill nu hålla frågan öppen om datum för Stanley Cup.