Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Låg och sov när han blev trejdad

LOS ANGELES. Anthony Mantha hade ett dramatiskt dygn under måndag-tisdag när han blev trejdad från Detroit Red Wings till Washington Capitals.

Han var med Red Wings i Raleigh, North Carolina, på måndagen för ett möte med Hurricanes under kvällen (natten till tisdag, svensk tid).

Som alltid under matchdagar lade han sig för att vila två timmar mellan klockan 14-16.00 innan det var dags att kliva på spelarbussen från hotellet till rinken någon timme senare. I det här fallets Carolinas hemmaarena PNC Arena.

Han hade stängt av mobiltelefonen och missade därför samtalet från Detroits general manager Steve Yzerman, där bossen skulle berätta att han just trejdat honom och att Anthony skulle bege sig till den amerikanska huvudstaden istället.

– När jag vaknade såg jag att jag hade ett meddelande från Steve Yzerman, där det stod: ”Ring mig omgående”. Det var först då jag fick veta att jag var trejdad, sa Mantha under en tv-intervju med NBC Sports Washington efter slutsignalen i nattens möte med Philadelphia.

Det blev en lyckad debut för Anthony, som ni kan läsa på annan plats här på Hockeyexpressen. Han gjorde ett mål och assisterade  till ytterligare en fullträff.

Och han fick bilda kedja med Nicklas Bäckström och T.J. Oshie.

Ingen dålig start i den nya klubben för den 26-årige kanadensaren.