Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Därför hyllas svenske Sandy av lagkamraterna

LOS ANGELES. Han är 21 år och har bara spelat 32 matcher i NHL så här långt, varav fyra den här säsongen.

Men Rasmus Sandin är ingen blyg nykomling i ligan.

Något han bevisade i lördags när Toronto gästade Winnipeg och besegrade Jets med 4-1.

Sandin såg ut att vara på väg att bli överkörd av Blake Wheeler i slutminuten av den första perioden nere i det ena sarghörnet i egen zon.

Men Rasmus satte in en mottackling och den som föll var Wheeler.

Händelsen fick Wheelers lagkamrat Kyle Connor att ge sig på Sandin, som hade levererat en regelrätt tackling och inte drog på sig någon utvisning.

Det gjorde däremot Connor, som fick två minuter för roughing på svensken.

Efter matchen hyllade flera av Rasmus lagkamrater honom för hans mod och starka spel sedan återkomsten i laguppställningen nyligen efter skadan tidigare i vinter.

– Sandy är fenomenal. Han står upp för sig och laget även om han inte är den mest storväxte spelaren. Hans sätt att spela under press och sätta emot när motståndarna går efter honom är fantastiskt, sa lagkaptenen John Tavares efter vinsten över Winnipeg.

Anfallsstjärnan Mitch Marner hyllade också Sandin.

– När han kom tillbaka hade han inte spelat på jag vet inte hur många dagar. Men han var i synk med övriga laget direkt. Han passar perfekt in i vårt spelsystem och agerar med ansvar och är smart när han har pucken.

Coachen Sheldon Keefe gillar också vad han sett av Rasmus:

– Han är trots sin unga ålder väldigt bekväm med att spela powerplay och kan distribuera passningar till rätt adress. Hans spel i fem-mot-fem visar också med vilket självförtroendet han agerar. Han blir bättre och bättre match för match, säger Keefe, som är bekant med Rasmus sedan sin tid som tränare i Toronto Marlies i AHL.