Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Därför hyllar insidern Adam Larsson

LOS ANGELES. Hur stor är Adam Larssons roll i Edmonton Oilers?

Och vad betyder han för laget?

Ställde frågan till Mark Spector, hockeyinsider på Sportsnet i Kanada, som följer Edmonton Oilers dagligen på nära håll.

Så här svarar han till SportExpressen med anledning av den stora tisdagsintervjun med Adam Larsson, som nu finns att läsa på Premium:

– Alla Stanley Cupmästare som jag bevakat genom åren har en defensiv backklippa som täcker skott och står upp fysiskt gentemot motståndarna i de där täta jämna matcherna, som slutar 3-2 eller 2-1.

– Några namn i den kategorin är Niklas Hjalmarsson, Ken Danyeko, Jake Muzzin, Rob Scuderi, Brooks Orpik, Niklas Kronwall, Kevin Lowe

Mark Spector ser en sådan spelare i Adam Larsson när det offensivt kraftfulla Edmonton Oilers med stjärnforwards som Connor McDavid och Leon Draisaitl nu satsar mot Stanley Cup.

– Larsson har utvecklats till den spelaren i den här upplagan av Oilers. Han kanske inte får så mycket istid i den tredje perioden när laget ligger under med ett mål, men han används i dubbla byten i slutet av en slutspelsmatch när laget leder med ett mål och behöver försvara den ledningen, säger Spector.