Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Avstängning och dyra böter för Edler

LOS ANGELES. Två matchers avstängning och 868 963 kronor i böter.

Det blev straffet för Vancouver Canucks svenske backstjärna Alexander Edler, 34, efter knätacklingen han utdelade i söndags under mötet med Toronto.

Händelsen inträffade efter 10.08 minuter av den andra perioden när svensken kolliderade med Torontoforwarden Zach Hyman.

Motståndaren blev liggandes på isen och fick hjälpas ut. Han återkom inte i matchen.

Edler drabbades av en femminutersutvisning med påföljande matchstraff för vad som rubricerades som en knätackling.

– Domarna kom nog fram till ett riktigt beslut där. Edler handlar reaktionsmässigt när motståndaren ser ut att passera honom och sträcker ut benet. Tittar man på videobilderna är det en knätackling, sa förre NHL-målvakten Kelly Hrudey i tv-sändningen av matchen på Sportsnet i Kanada.

Efter granskning av situation av NHL Department of Player Saftey, där ett telefonförhör med Edler ingick under måndagen, kom ligan fram till att ett extra straff borde utdömas.

Så Alexander Edler får två matchers avstängning utan lön, där pengarna istället går till NHL-spelarnas så kallade ”Akut-fond”, som finns till för att hjälpa spelare som hamnat i kris efter karriären.

Bötesbeloppet är baserat på Alexander Edlers årslön i Canucks.

Edler missar hemmamatcherna mot Toronto tisdag kväll och onsdagens möte med Ottawa.


Gunnar Nordström