Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Målfest under bar himmel i Lake Tahoe

LOS ANGELES. En målfest under bar himmel.

Söndagens utomhusmatch i Lake Tahoe slutade med en 7-3-seger för Boston Bruins över Philadelphia Flyers.

Men det var ett vingklippt Flyers som kom till fjällparadiset i norra Kalifornien.

Man saknade namn, som Claude Giroux, Justin Braun, Jakub Voracek, Oskar Lindblom, Scott Laughton och Travis Konecny, som alla var uppsatta på ”Covid-19 protocol”. Dessutom har man Morgan Frost på skadelistan.

Men Philadelphia hängde med bra och hade 2-2 efter en period innan Bruins ryckte ifrån med fyra raka mål under den andra periopden.

Stor matchvinnare var David Pastrnak med ett hattrick uppbackad av kedjekamraterna Brad Marchand (två assist) och Patrice Bergeron (en assist).

På grund av vad som hände under lördagens möte mellan Colorado och Vegas Golden Knights (3-2), så senarelade man matchstarten till tidig kväll under söndagen med tanke på det varma vädret med solsken och blå himmel.

Två svenskar fanns med på isen, Flyersbackarna Robert Hägg och Erik Gustafsson.

NHL har planer på fler utomhusmatcher i fjällvärlden nästa säsong. Man har blickarna på skidorten Lake Louise i Klippiga bergen utanför Calgary i Kanada, där Anja Pärsson, med flera svenskar, har tävlat i den alpina världscupen.