Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Fick inte GM-jobbet – men Allvin med i toppen

LOS ANGELES. Pittsburgh Penguins tillsatte under tisdagen en ny general manager och en ny hockeypresident.

Man valde att gå med två rutinerade herrar, Ron Hextall och Brian Burke.

Men svensken Patrik Allvin kommer att finns med i maktens centrum i NHL-klubben i rollen som assisterande general manager.

– Jag kan inte säga att jag är överraskad och det är inga problem från min sida över den här lösningen. Jag känner dem båda sedan tidigare och kommer att kunna lära mig mycket genom att få jobba ihop med dem, säger Patrik till SportExpressen.

Den 46-årige svensken har tjänstgjort som tillförordnad GM i Penguins sedan i slutet av januari när Jim Rutherford plötsligt hoppade toppjobbet och angav ”personliga skäl.”

Pittsburgh Penguins verkställande direktör David Morehouse har lett jakten på en ersättare tillsammans med klubbens ägare Mario Lemieux och Ron Burkle.

Ett 20-tal kandidater anmälde sitt intresse och många av dem hade erfarenhet från GM-jobb i ligan, som Jason Botterill, Chuck Fletcher, John Ferguson Jr. och Ray Shero.

Nu blir det en ny trio som ska leda Penguins till nya framgångar med lagets storstjärnor Kris Letang, Sidney Crosby och Jevgeni Malkin i spetsen.

Patrik Allvin får jobba med en duo som haft chefsposter i flera andra NHL-klubar och nästa gång det är dags för en ny GM i Penguins kommer han säkert att vara den hetaste kandidaten.

Hextall har varit GM i Philadelphia Flyers och assisterade general manager i Los Angeles Kings medan Burke varit GM i Vancouver Canucks, Anaheim Ducks och Toronto Maple Leafs.

– Det här är två väldigt rutinerade hockeymänniskor, som jag nu får chansen att arbeta tillsammans med dagligen. Så det är verkligen något jag ser fram emot. Vi kommer att vara ett bra team, säger Allvin.