Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Erik Karlsson nära comeback i Sharks

LOS ANGELES. San Jose Sharks var tillbaka i träning på fredagen efter det senaste covid-stoppet i veckan.

Man tvingades ställa in torsdagens hemmamatch mot Vegas Golden Knights i SAP Center sedan Sharksforwarden Tomas Hertl testat positivt och blivit uppsatt på NHL:s Covid-19 protocol.

SAP Center och klubbens träningsarena stängdes under några dagar och spelarna blev ombedda att hålla sig hemma.

– Så fort vi fick veta att Hertl testat positivt stängde vi ner all verksamhet och såg till att alla spelare höll sig hemma på sin kant. Isoleringen fungerade och vi har inte haft några nya fall, tack och lov, säger coachen Bob Boughner i en pressrelease på Sharks hemsida.

Erik Karlsson, 30, var tillbaka på isen under fredagen och tränade med laget. Han har missat de fyra senaste matcherna på grund av en skada på underkroppen, men chansen finns att han är tillbaka i laguppställningen när Sharks tar emot Anaheim Ducks under lördagen.

NHL har tvingats ställa in 41 matcher så här långt. 37 av dem på grund av pandemin och de övriga fyra med anledning av snöovädret nyligen i Texas och på den amerikanska östkusten.

San Jose har drabbats hårt, då man tvingades resa till Scottsdale, Arizona, för det tio dagar långa träningslägret i januari och sedan inledde säsongen med åtta raka bortmatcher. Hälsovårdsmyndighterna i San Jose förbjöd fysisk närkontakt i samband med idrottsvengemang under hela januari månad.