Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenske doldisen hyllas av Hörnqvist

LOS ANGELES. Pittsburgh Penguins utnämning av Patrik Allvin, 46, till tjänsten som tillförordnad general manager kom som en överraskning för många av oss.

Men inte för alla svenskar i NHL-svängen.

– Mitt intryck efter de samtal jag hade med Patrik under min tid i Penguins är att han verkar väldigt kunnig och noggrann, så han kommer att göra bra ifrån sig. Kul att en svensk får förtroende på en sådan post i NHL, säger Patric Hörnqvist, som spelade i Pittsburgh så sent som förra säsongen.

Spelaragenten Peter Wallén, som driver Alterno Hockey Management och är bekant med Patrik Allvin, säger så här till SportExpressen:

– Patrik har jobbat jättemånga år i Penguins organisation och har ett bra öga för hockey. Han har också bevisat att han är en bra samordnare och administratör. Han är en väldigt bra person, som kan motivera andra och väldigt noggrann i allt han gör.

En annan av våra kända NHL-agenter, Claes Elefalk på CAA Sports, har också lärt känna Patrik Allvin under de senaste åren.

– Patrik är en supersympatisk person, som gjorde ett sådant bra jobb som scout för Penguins här i Sverige att klubben plockade över honom till USA för några år sedan. Jättekul att han får chansen på GM-jobbet nu, säger Elefalk.

Enligt uppgifter i amerikansk tv natten till torsdagen, svensk tid, har Pittsburgh Penguins redan satt igång jakten på Jim Rutherfords ersättare.

Rutherford lämnade hastigt sitt jobb under onsdagen.

– Det kom som en chock för mig att Jim Rutherford plötsligt checkade ut från jobbet som general manager i Penguins. Klubben är inte intresserad av att genomföra någon generationsväxling i det här läget, då man har Sidney Crosby och Jevgeni Malkin fortfarande i sina bästa år, sa hockeyinsidern Elliotte Friedman i tv-studion hos kanadensiska Sportsnet under andra periodpausen under mötet mellan Vancouver och Ottawa.

Brian Burke, som haft jobbet som general manager i Vancouver Canucks, Anaheim Ducks, Toronto Maple Leafs och en chefsroll också i Calgary Flames presenterade en lista på tänkbara ersättare till Rutherford.

– De hetaste namnen till GM-jobbet i Pittsburgh är nog dessa namn: Tom Fitzgerald, Ron Hextall, Jason Botterill, Peter Chiarelli, John Ferguson Jr. och Chris Drury, kommenterade Burke, som numera är expertkommentator hos Sportsnet.

Alla dessa har erfarenhet som assisterande general managers eller GM i NHL-klubbar.

Men vi ska nog inte glömma att det finns en svensk joker i samlingen också…