Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

NHL-hockey på golfbana i vinter

LOS ANGELES. Som om NHL-säsongen 2020-21 inte kunde bli mer crazy.

Istället för att spela den vanliga Winter Classic, så har ligaledningen funderat ut en överraskning.

På en golfbana intill Lake Tahoe på gränsen mellan Kalifornien och Nevada ska två seriematcher spelas i februari.

Först ut Edgewood Tahoe Resort blir Colorado-Vegas den 20 februari.

En dag senare, den 21 februari, är tanken att Boston och Philadelphia ska drabba samman på samma uterink, som kommer att ligga alldeles vid stranden av den stora och erkänt vackra sjön Lake Tahoe.

I dagsläget kan man inte sälja biljetter till matcherna utan de 400 platserna kommer att gå till de båda lagens personal.

Men det blir ett sätt för NHL att skapa pr för sin produkt under en vinter när man kämpar i motvind på grund av covid-19 och alla restriktioner, som råder i USA och Kanada.

Ligans marknadsavdelning har undersökt ett antal andra möjligheter att arrangera utomhusmatcher. En plats var Lake Louise i Alberta, Kanada, som ligger uppe i bergen mellan Calgary och Edmonton, liksom Canmore, men de planerna övergavs på grund av tekniska svårigheter.

Också Utah och Grand Teton-området i Wyoming fanns på listan över föreslagna platser, men lades på is (!) tills vidare.

De båda matcherna i Lake Tahoe kommer att direktsändas i tv. Den tillfälliga uterinken kommer att placeras där hål nr 16, 17 och 18 på Edgewood Tahoe Resort, där en kändistävling i golf arrangeras årligen