Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Ett nytt svenskt backpar i NHL

LOS ANGELES. Först ut när NHL-säsongen 2020-21 kör igång natten till torsdag, svensk tid,, är Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins.

Ärkerivalerna i den amerikanska delstaten Pennsylvania, med andra ord.

– Det blir kul att hoppa in i hetluften direkt. Vi är alla riktigt taggade att den här säsongen ska dra igång nu och att få göra det med meningsfulla matcher är extra roligt, säger Flyersbacken Robert Hägg, 25, till SportExpressen.

Allt talar för att han bildar backpar med nyförvärvet Erik Gustafsson, 28.

– Det ser ut att bli så och det vore fantastiskt spännande, då vi har kamperat ihop under träningslägret. Erik är jäkligt skicklig i det offensiva spelet medan min styrka är defensiven, så vi får se om det finns någon kemi, säger Robert med ett skratt.

Gustafsson kommer till Philadelphia från en halv säsong i Calgary Flames, dit han trejdades från Chicago Blackhawks vid deadline i februari 2020.

Tanken är att han ska tillföra mer offensiv från försvaret när Flyers nu känner att man har en spelartrupp, som kan ta laget långt i ett slutspel.

Nolan Patrick är nämligen tillbaka efter ett drygt års frånvaro på grund av en svår hjärnskakning.

– Nolan ser fruktansvärt bra ut. Han har gått från klarhet till klarhet och är nu två år äldre. Han är mer mogen och har kunnat bygga mer muskler. Killen har ju handleder som inte är av denna världen, men har inte fått chansen att visa det riktigt tidigare.

x Vad gör den här uppsättningen av Flyers en mästarkandidat?

– Vi har bra spets, vi har bra bredd och vi har bra målvakter. Att vi ska till play off är en ‘no brainer’, dit ska vi bara. Det har vi sagt till oss själva under campen.

x Linus Sandin får börja i farmarlaget Lehigh Valley Phantoms?

– Linus har gjort det bra, men vi har en jäkligt bred trupp och det är tuff konkurrens om positionerna. Men jag vet att ledningen är väldigt nöjda med honom och är säker på att han kommer att få chansen senare under säsongen. Det kan vara en fördel för honom att börja i AHL och bli van med de mindre rinkarna här. Linus har så mycket talang och många verktyg i sin låda.

x Oskar Lindblom kan nu vara med från starten av säsongen, hur har han sett ut?

– Mycket bra. Nu har han fått några månader extra att bygga upp sig och han ser pigg och taggad ut, tycker jag, säger Robert Hägg.