Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

De blir Nylanders kedjekamrater

LOS ANGELES. Nedräkningen har börjat…

Sedan i söndags är samtliga 31 NHL-klubbar igång med sina träningsläger inför seriestarten den 13 januari.

Och nu vet vi lite mer om hur tränarna runt om ligan tänker formerar sin backpar och kedjor.

Det blev stora rubriker i Toronto när 41-årige nyförvärvet Joe Thornton placerades i en kedja med ”ungdomarna” Auston Matthews, 23, och Mitch Marner, 23.

Coachen Sheldon Keefe vill ge sin toppkedja ytterligare slagkraft, då Jumbo Joe med sin rutin och storlek kan skapa mer utrymme på isen åt Matthews och Marner.

– Han är duktig på att leverera framspelningar från området bakom motståndarkassen, vilket gör det svårt för målvakterna att veta var pucken kommer. Det kommer att gynna oss, säger Marner till tidningen Toronto Star.

William Nylander, då?

Jo, han matchas i en kedja med John Tavares och nyförvärvet Jimmy Vesey från Buffalo Sabres.

Zach Hyman, som fått lämna plats för Thornton, är tänkt i en tredjekedja ihop med Alex Keerfoot och Ilja Mikheyev.

Det ger en fjärdelina med Jason Spezza mellan nykomlingarna Alex Barabanov och Wayne Simmonds.

Nylander gjorde 59 poäng, 31 mål och 28 assist, på 68 matcher och slutade på fjärde plats i Maple Leafs interna poängliga.

På backsidan gissar Kevin McGran på Toronto Star att svenskarna Rasmus Sandin och Timothy Liljegren får slåss om en plats i det tredje backparet tillsammans med Mikko Lehtonen, Trevor Dermott och Zach Bogosian.

Forwarden Andreas Johnsson är borta och tillhör nu New Jersey Devils, men Pierre Engvall finns kvar och slåss om en plats i anfallet.

XXX

Nya rapporter från NHL-lagens camper kommer här på bloggen dagligen, så häng med.