Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Därför har inte svensken spelat

LOS ANGELES. Carl Söderberg, 34, kom till Chicago för en dryg vecka sedan.

Men han väntar fortfarande på att få göra debut i sin nya NHL-klubb.

– Eftersom man måste flyga med lagets charter till bortamatcher väntar jag här i Chicago tills de kommer hem, säger Carl till SportExpressen.

Blackhawks har varit på resa under en vecka till Florida där man först mötte Tampa Bay Lightning i två matcher och sedan förflyttade sig över till delstatens östra sida för ett dubbelmöte Panthers.

Chicago tog sin första poäng natten till onsdagen, svensk tid, när man tog Panthers till förlängning och där föll med 4-5.

Carl Söderberg missade träningslägret, då han tvingades vänta på sitt nya amerikanska arbetstillstånd extra lång tid hemma i Sverige.

Efter ankomsten till USA tvingades han tillbringa en vecka i karantän, men kunde börja träna i Blackhawksarena i går, tisdag.

Debuten ser ut att bli på fredag när Blackhawks begår sin hemmapremiär mot Detroit Red Wings.

Chicago har centerbrist, då man saknar lagkaptenen och anfallsstjärnan Jonathan Toews sedan starten av säsongen.

Inget besked har kommit när han kan vara tillbaka. Toews har bara sagt att han känt sig svag och viljelös under en längre tid och har sökt läkarvård.

Så räkna med att Söderberg finns med på isen i United Center natten till lördag, svensk tid.

Han skrev ett ettårskontrakt med Chicago i december efter en säsong i Arizona Coyotes, där han gjorde 35 poäng, 17 mål och 18 assist, på 70 matcher.

Han har tidigare också representerat Boston Bruins och Colorado Avalanche. Totalt har det blivit 552 matcher i NHL och 280 poäng (103 mål och 177 assist).