Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Nya datum för omstarten i NHL

LOS ANGELES. Start för träningslägren den 1 januari.

Seriestart den 15 januari.

Det är senaste nytt när det gäller NHL-säsongen 2020-21.

Uppgifterna kom på fredagskvällen från kanadensiska Sportsnet, som hänvisar till de diskussioner som förts det senaste dygnet mellan NHL-ledningen och spelarfacket NHLPA.

– Man har för stunden släppt samtalen om en ny ekonomisk uppgörelse och koncentrerat sig på på organisatoriska frågor som när och hur man kan köra igång den kommande säsongen, säger hockeyinsidern Chris Johnston.

Kollegan Elliotte Friedman kunde berätta om mer detaljer kring hur nästa säsong kan komma att se ut.

– Vad man diskuterar är en seriepremiär kring den 15 januari och att grundserien ska omfatta 52 eller 56 omgångar. Och där låter det som parterna helst ser att det blir 56 omgångar. Man vill ha serien färdigspelad den 1 maj för att hinna genomföra ett slutspel om Stanley Cup, som kan avslutas någon gång mellan den 30 juni och 7 juli.

För de sju lag som inte deltog i sommarens ”Play-in” och Stanley Cup kommer den den 28 december att vara tillåtet startdatum för träningslägret.

Efter det två veckor långa träningslägret ska lagen vara redo att spela om poängen. Någon tid för träningsmatcher kommer inte att finnas.