Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Chockbeskedet från NHL-stjärnan

LOS ANGELES. Smällarna kommer tätt för Chicago Blackhawks.

Bara ett dygn efter det att klubben meddelat av juniorstjärnan Kirby Dach kommer att missa fyra-fem månader av säsongen kom ännu ett chockbesked under tisdagen.

Lagkaptenen och förstecentern Jonathan Toews, 32, känner sig krasslig och har beslutat sig för att inte vara på plats när träningslägret inleds på söndag.

– Under uppehållet har jag upplevt symptom, som fått mig att känna mig matt and håglös. Jag har sökt läkarvård för att försöka få veta vad som är fel, uppgav Toews i ett pressmeddelande igår, tisdag.

Han fortsatte med att säga:

– Innan jag vet vad som är problemet med min hälsa kommer jag inte delta i träningslägret. Jag har inget tidsschema för när jag kan vara tillbaka. Men det vore inte rättvist mot mig själv eller mina lagkamrater att försöka komma tillbaka i det skick jag befinner mig.

Toews passade på att tacka Blackhawks general manager Stan Bowman och ägaren Rocky Wirtz och hans son Danny samt coachen Jeremy Colliton för den förståelse och det stöd de visat.

Toews ledde Chicago till tre mästartitlar 2010, 2013 och 2015.

Han svarade för 60 poäng, 18 mål och 42 assist, på 70 matcher i grundserien förra säsongen. Under nio matcher i Return to Play i bubblan i Edmonton producerade Toews 9 poäng, 5 mål och 4 assist, på nio matcher.

Men han uttryckte sig kritiskt mot klubbledningens beslut att genomföra en generationsväxling i höstas sedan Blackhawks bestämt sig för att göra sig av med målvakten Corey Crawford och utespelarna Brandon Saad, Olli Määttä samt Drake Caggiula.

Toews har gjort 815 poäng, 345 mål och 470 assist, på 943 matcher i NHL och ytterligare 119 poäng på 137 matcher i Stanley Cup.

Jonathan Toews har varit framgångsrik på alla nivåer han spelat. han vann två JVM-guld med Kanada 2007 och 2008, han är dubbel OS-mästare (2010 och 2014) och han var med i det kanadensiska laget som tog hem World Cup i Toronto 2016.

Med Toews och Dach skadade kan Carl Söderberg, 35, få en större roll i Blackhawks än vad som var tänkt.

Man behöver en etablerad och erfaren centerforward, som kan kliva in direkt och det är precis vad Söderberg är.