Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenska NHL-stjärnorna om Maradona


LOS ANGELES. Många av våra NHL-stjärnor har ett stort fotbollsintresse och följer svenska landslaget, Premier League och andra stora europeiska ligor ingående.

En del av dem reser till EM- och VM-slutspel för att följa turneringarna på plats.

Så det är ingen överraskning att Diego Maradonas bortgång berör dem.

– Det som imponerade mest på mig var hans teknik i höga farter. Bollen var alltid nära hans fötter och han fick oftast med sig bollen hela tiden, säger Nicklas Lidström till SportExpressen.

Maradona, den 60-årige argentinaren, frälste under sin karriär fotbollsfans över hela världen med sina dribblingar, rusher och välplacerade skott. Han ledde Argentina till VM-guld i Mexiko 1986.

Nu är han borta.

– Det är verkligen tråkigt, säger Lidas, som liksom många av våra andra stora NHL-stjärnor genom tiderna är ordentligt fotbollsintresserad.

En annan av våra nyss ”pensionerade” affischnamn i NHL, Henrik Sedin i Vancouver Canucks, säger så här om beskedet om Maradonas bortgång igår:

– Hans blick för spelet och bländande teknik imponerade mest på mig, säger Henke.

Peter Forsberg är en annan stor fotbollssupporter och känd för sitt engagemang för engelska toppklubben Tottenham Spurs.

Han har följt Spurs ett flertal gånger i London och under träningsläger som laget hållit i Sverige. Och Foppa reste till Spanien 2019 för att se Spurs i finalen av Champions League mot Liverpool på Metropolitano Stadium i Madrid.

Att Foppa och sambon Nicole Nordins yngste son är döpt till Diego är ingen tillfällighet.

– Jag tycker det är ett coolt namn och visst är jag en stor fan av Maradona, har Foppa sagt tidigare till SportExpressen.