Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Nyquist om operationen och framtiden

LOS ANGELES. Gustav Nyquist, 31, gjorde en stark säsong i Columbus Blue Jackets.
Men han besvärades av en skadad axel under slutspelet i ”Bubblan” i Toronto, där man föll mot Tampa Bay Lightning.
Nu är axeln opererad och ”Gus” ser fram emot säsongen 2020-21.

– Operationen gjordes i tisdags i Cleveland. Det räckte inte med vila och rehab efter slutspelet, så jag var tvungen att göra något åt det, säger Gustav till SportExpressen.

Om och hur mycket han missar starten av nästa säsong beror på när NHL kommer igång med seriespelet efter covid-krisen som råder i USA.

Han slutade tvåa i lagets interna poängliga under grundserien senast med 42 poäng, 15 mål och 27 assist, på 70 spelade matcher.

Bara Pierre-Luc Dubois var bättre med sina 49 poäng.

Blue Jackets har gjort några förändringar i spelartruppen inför den kommande säsongen. Borta är forwarden Josh Anderson (till Montreal) och bland de nya namnen återfinns Max Domi och Mikko Koivu.

– Jätteintressant med nya pjäser och även de yngre spelarna i laget kommer att ta ytterligare steg, så jag gillar verkligen vårat lag, säger Gustav.

Han skrev ett fyraårskontrakt med Columbus i juli 2019 värt 22 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 189 miljoner kronor. Årslönen på 5,5 miljoner dollar är värd 47,3 miljoner kronor. Tre år återstår på kontraktet för Nyquist.

Han draftades av Detroit Red Wings i den fjärde rundan 2008 och har spelat 570 matcher i NHL (en kort sejour i San Jose Sharks ingår också) med 348 poäng, 146 mål och 202 assist, som facit.

XXX

Columbus har också svenskarna Emil Bemström, 21, Kevin Stenlund, 24, och Gabriel Carlsson, 23, under kontrakt.