Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

NHL närmar sig ett kritiskt datum

LOS ANGELES. Ännu en vecka har gått utan något besked.

NHL närmar sig ett kritiskt datum om man ska kunna köra igång grundserien för säsongen 2020-21 den 1 januari.

Att ett besked dröjer om när klubbarnas träningsläger ska börja beror på de nya samtalen mellan ligaledningen och spelarfacket NHLPA om ytterligare eftergifter från spelarna sida.

– Min gissning är att camperna börjar först efter julhelgen och seriespelet kör igång i mitten av januari, sa tv-insidern Elliotte Friedman i en sändning hos kanadensiska Sportsnet natten till fredagen, svensk tid.

Friedman, som är känd från studiopanelen hos Hockey Night in Canada, gissade att NHL nu siktar på korta camper om 10-12 dagar före starten av grundserien.

Och att färre spelare kommer att inbjudas på grund av coronakrisen.

– Det kan komma att handla om bara 35 spelare på grund av omständigheterna och smittorisken, sa Friedman.

En annan av Sportsnets hockeyexperter, Chris Johnston, var förvånad över att en hel vecka passerat utan ens några rykten om pågående förhandlingar mellan parterna om en ny ekonomisk uppgörelse med tanke på klubbägarnas krav efter de förlorade inkomster man drabbats av sedan spelstoppet den 12 mars.

– Något måste hända under nästa vecka om man ska kunna komma igång på det nya året och genomföra en bantad grundserie, kommenterade Johnston.

Själv pratade jag sent på fredagen här i USA med Ulf Samuelsson, som var tillbaka i södra Kalifornien efter några dagar i östra Florida, där han nyligen anställdes som assisterande coach till Joel Quenneville i Florida Panthers.

– Vi har inte heller fått någon information om några spikade datum för camperna och seriestarten än. Jag har bara i förbifarten hört att den 29 november skulle vara en deadline för beslut om man ska kunna ha seriepremiären den 1 januari, säger Uffe.

Inte många tror att det datumet håller längre utan det pratas i kulisserna om att det inte blir spel förrän tidigast i mitten av januari eller den 1 februari.

Men trots den nya vågen av covid-19 i USA och Kanada tror experterna att NHL hittar en väg att genomföra säsongen 2020-21.

– Basketligan NBA startar träningslägren inför nästa säsong om en vecka och ska enligt planerna ha seriepremiär den 12 december. Det skulle se väldigt illa ut om NHL inte klarar av att genomföra en bantad säsong, konstaterade Elliotte Friedman.