Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Henkes första träning med Bäckis och Capitals

LOS ANGELES. Måndagen var en historisk dag för både Henrik Lundqvist, 38, och Washington Capitals.

Efter 15 säsonger med New York Rangers tränade Henke igår för första gången med sina nya lagkamrater i Capitals.

Bland dem svenskduon Nicklas Bäckström och Carl Hagelin.

– Ja, det stämmer att han var med oss idag. Det känns väldigt kul och inspirerande att ha honom i vårt lag, säger Bäckis till SportExpressen.

Ännu är ingen organiserad träning igång hos NHL-klubbarna inför säsongen 2020-21, men spelarna är på is tillsammans för att hålla igång i egen regi.

Henrik Lundqvist blev utköpt av Rangers den 30 september och skrev på ett ettårskontrakt med Washington den 9 oktober, som betalar honom 1,5 miljoner dollar (ca 13 miljoner kronor).

Han besökte Capitals träningsrink i Arlington strax utanför den amerikanska huvudstaden den 18 oktober för att bekanta sig med sin nya omgivning och träffade då Bäckis och Hagelin.

Under måndagens ispass fick Lundqvist också chansen att för första gången träna ihop med målvaktskollegan Ilja Samsonov, backstjärnan John Carlson och anfallstrion Tom Wilson, T.J. Oshie och Garnet Hathaway.

Washington, som vann Stanley Cup 2018, har ett stjärnfyllt lag med målkungen Alexander Ovetjkin i spetsen och hoppas kunna utmana om mästartiteln till våren igen.

Henrik Lundqvist kommer med sin rutin och klass att vara en viktig kugge i lagbygget.

– Hans närvaro och vinnarskalle kommer att smita av sig till andra oss andra, säger Bäckis.

Bäckström väntar som alla andra spelare på besked när träningslägret ska börja och vilket datum det blir för seriepremiären efter årsskiftet.

– Just nu har jag ingen aning faktiskt när det blir. Det enda jag vet är ju att de spelare som befinner sig i Europa måste tillbaka och sitta i karantän innan de kan börja träna med sina lag.