Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Hedman om namnet på pokalen – och Karla

LOS ANGELES. Glädjestunderna fortsätter för Victor Hedman, 29.

Efter att ha fått lyfta Stanley Cuppokalen och ta emot Conn Smythe Trophy, som slutspelets mest värdefulle spelare, har han firats av fansen hemma i Tampa Bay för den efterlängtade mästartiteln.

I veckan fick han också njuta av att se sitt namn ingraverat på den väldiga pokalen när den anlände på nytt till mästarstaden.

– Det är fortfarande overkligt. Det är en sak att få lyfta pokalen, men att sedan få se sitt namn ingraverat på den och veta att det kommer att finnas där tills jag fyller 90 år och den här pokalen pensioneras i Hockey Hall of Fame är sjukt stort, säger Victor till SportExpressen från hemmet i västra Florida.

Han är medveten om vilket fint sällskap han hamnat i.

Nu finns hans namn där på pokalen, som sedan tidigare innehåller svenskar, som fyrfaldiga mästarna Nicklas Lidström, Tomas Holmström, Stefan Persson, Anders Kallur och några Modo-kompisar.

– Ja, det är nog det finaste man kan få vara med om, att hamna på bucklan tillsammans med Modoiter, som Peter Forsberg och Samuel Påhlsson. Jag älskar Modo och jag älskar Övik. Att som Öviksbo få vara med om det är oerhört kul, säger Victor.

Han följer sin moderklubb på tv i Tampa Bay och hann se en del av onsdagens 4-3-seger över Södertälje.

x Nu kommer Patrik Karlqvist tillbaka, vad kommer han att betyda för Modo?

– Att Karla kommer hem kommer att betyda sjukt mycket. Det ger fortsatta positiva vindar och jag tror på en upphämtning nu. Karla är en kvalitetsspelare, som gjort fyra säsonger med Modo tidigare, och har ett stort hjärta för klubben. Vi kan inte förvänta oss att han ska producera poäng i samma takt, som han gjorde med Jonathan Johnsson och Adam Tambellini förra säsongen, men han kommer att vara en viktig spelare.

Victor Hedman gjorde en kanonsäsong i Tampa Bay och ledde från sin backplats inte bara försvarsspelet, han var också en offensiv kraft i laget. Inte minst i powerplay.

Hedman spelade 66 matcher i grundserien och gjorde 55 poäng, 11 mål och 44 assist. Det gav en fjärde plats i lagets interna poängliga.

Han var med sina +27 Lightnings tredje bäste plus- och minusspelare bakom Anthony Cirelli och Brayden Point (båda + 28).

I slutspelet blev det 22 poäng, 10 mål och 12 assist, på 25 matcher och +13. Under finalserien mot Dallas Stars svarade Victor för 7 poäng, 1 mål och 6 assist, på sex matcher (Tampa vann med 4-2 i matcher).

XXX

Peter Forsberg vann Stanley Cup med Colorado Avalanche 1996 och 2001. Samuel Påhlsson blev NHL-mästare med Anaheim Ducks 2007.