Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Ännu ett NHL-lag drabbat av COVID-19

LOS ANGELES. NHL drabbades av ett nytt bakslag under tisdagen under förberedelserna inför säsongen 2020-21.

Columbus Blue Jackets meddelade att man liksom Vegas Golden Knights har ett flertal spelare, som testat positivt för COVID-19.

 Precis som i måndags var det hockeyinsidern Frank Seravalli på The Sports Network (TSN), som var först med nyheten.

Blue Jackets klubbledning bekräftade under tisdagen att uppgifterna stämde. Att ett flertal av lagets spelare testat positivt under de sista 7-10 dagarna.

Man har inte uppgett någon siffra över det exakta antalet spelare som blivit smittade, men bekräftar att det handlar om ”ett flertal”.

Liksom i Las Vegas, där fyra av Golden Knights spelare testat positivt för COVID-19, har Columbus satt de drabbade spelarna i karantän.

Man har också stängt träningslokalerna i Nationwide Arena hela den här veckan och ska följa alla restriktioner och rekommendationer, som NHL och de lokala hälsovårdsmyndigheterna utfärdat.

Blue Jackets uppger att man räknar med att lagets spelare ska kunna återvända till arenan och träningslokalerna i nästa vecka.

USA firar Thanksgiving i morgon, torsdag, vilket är en av årets största helgdagar och det innebär att mycket av verksamheten ligger nere i samhället under några dagar.

Blue Jackets har ett antal svensk spelare i truppen, där Gustav Nyquist, 31, är det stora namnet. Han har tre år kvar på sitt fyraårskontrakt från sommaren 2019, som, ger honom en årslön på 47,3 miljoner kronor.

Under kontrakt är också Emil Bemström, 21, Gabriel Carlson, 23 och Kevin Stenlund, 24.