Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Filip tror på Nashvilles nya lagbygge

LOS ANGELES. Flyttkarusellen pågår för fullt i NHL.

Nashville Predators är inget undantag.

Man har gjort ett antal förändringar i spelartruppen inför säsongen 2020-21.

– Det är alltid tråkigt att tappa personligheter och kompisar, men jag tycker att vi gjort stabila värvningar, säger Filip Forsberg till Sportexpressen.

Han har just återvänt till USA efter två månader i Sverige och tror att det blir en säsong i NHL så småningom, trots covid-kaoset i USA.

– Klart att det blir en säsong, men fråga mig inte när den kör igång. Jag vet som alla andra bara det jag läser i media, säger Forsberg.

Bland de spelare Nashville tappat eller trejdat bort återfinns Nick Bonino, Craig Smith och Mikael Granlund.

– Bonino har varit en viktig spelare för vårt lag, men vi får en spännande spelare från Minnesota i Luke Kunin.

På forwardssidan har man också förstärkt med NHL-veteranen Brad Richardson från Arizona Coyotes.

Försvaret får mer tuffhet i Mark Borowiecki från Ottawa Senators och det är ett nytillskott, som Filip gillar.

– Han tillför tuffhet som vi behöver, helt klart.

Ett annat nytt namn på backsidan är Matt Benning från Edmonton Oilers. En defensiv försvarare, som ger balans till de bakre leden.

Predators köpte i början av oktober ut forwarden Kyle Turris från de sista fyra åren av det sexårskontrakt man skrev med honom för två år sedan.

Han har redan hittat en ny klubb i Edmonton Oilers.

Nashville föll i sommarens Play-in i ”Bubblan” i Edmonton mot Arizona Coyotes.

– Vi förlorade mot deras målvakt, Darcy Kuemper, det är så jag ser det. Vi hade uppemot 40 skott på mål i matcherna, men han var otroligt bra. Och när det handlar om matchserier i bäst av fem kan en storspelande målvakt ha en avgörande betydelse om han kan sno eller två matcher. Arizona gjorde det svårt för oss.

x Hur känns det nu med nye tränaren John Hynes, som kom in i vintras och ersatte Peter Laviolette?

– Jag tror på honom. Absolut. Det var ganska mycket nytt i början, men när vi insåg hur vi skulle spela blev allt bättre. Det kommer vi att ha nytta av nu, säger Filip Forsberg, som har två säsonger kvar på sitt 6-årskontrakt som betalar honom 53,4 miljoner kronor i årslön.

Han var tvåa i Predators interna poängliga bakom Roman Josi under grundserien med 48 poäng, 21 mål och 27 assist, på 63 matcher.

Det blev sedan ytterligare 5 poäng, 3 mål och 2 assist, på de fyra matcherna i Play-in mot Arizona.

Nashville har ca 12 miljoner dollar kvar att spendera under lönetaket inför den kommande säsongen, så räkna med att general managern David Poile inte värvat klart.