Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Då får svensktrion veta sina nya NHL-löner

LOS ANGELES. Spelarkarusellen snurrar i full fart i NHL just nu.

”Unrestricted free agents” hittar nya hem och för en del andra spelare, bland andra ett antal svenskar, blir det att flytta vidare efter att ha blivit trejdade.

Sedan finns ett en trio av våra NHL-proffs som väntar på att få sina lönekrav hörda av en medlingsdomare och då talar vi om ”arbitration”.

Spelarfacket NHLPA presenterade under tisdagen listan över de datum som gäller för de spelare som sökt medling för att få till ett nytt kontrakt med sin klubb.

Förhandlingarna kommer att pågå mellan den 20 oktober och den 8 november.

Här de datum som gäller för de tre svenskarna på listan:

x 26 oktober: Linus Ullmark, 27, målvakt, Buffalo Sabres. Tjänade förra säsongen 1, 325 000 dollar, vilket motsvarar ca 11,7 miljoner kronor.

x 2 november: Gustav Forsling, 24, back, Carolina Hurricanes. Lönen säsongen 2019-20 var 874 125 dollar, ca 7,7 miljoner kronor.

x 4 november: Victor Olofsson, 25, forward, Buffalo Sabres. Hade senaste säsongen en årslön på 925 000 dollar, ca 8,1 miljoner kronor.

Bland de övriga spelarna som begärt ”arbitration” återfinns kända namn, som Jake Virtanen, Vancouver, Sam Reinhart, Buffalo, Alexandar Georgiev, NY Rangers, Ryan Strome, NY Rangers och Anthony DeAngelo, NY Rangers