Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Calgary Canucks – så tycker Mickis om det

LOS ANGELES. Tre nyförvärv från Vancouver Canucks.

Ja, Calgary Flames har shoppat från en av sina värsta konkurrenter inför den kommande säsongen.

Och Mikael Backlund skrattar när NHL-bloggen kallar hans lag för ”Calgary Canucks” nu.

– Ja, precis. De är bra spelare allihopa och det blir grymt kul att ha (Jacob) Markström i laget. Han är en otroligt bra målvakt, säger Mickis.

Han och familjen kom tillbaka till Calgary för drygt två veckor sedan, men tvingades sitta i karantän i sitt hus under de första 14 dagarna.

Sådana är reglerna och de kanadensiska myndigheterna följer upp med telefonsamtal och mejl från huvudstaden Ottawa.

Förutom Markström, som Backlund känner från junior-VM i Ottawa 2009 (silver) och VM i Köln 2010 (brons) har Flames kontrakterat två andra ”unrestricted fee agents” från Vancouver Canucks, backen Chris Tanev och forwarden Josh Leivo.

– Vi har tappat några rutinerade backar, bland andra Erik Gustafsson, så det känns skönt att ha fått in en etablerad tvåvägsback som Tanev. Jag ser fram emot att ha honom i laget, säger Mickis.

Josh Leivo är en forward för tredje- eller fjärdekedjan.

– Ja, våra två första kedjor är intakta från förra säsongen, men Leivo är en duktig forward som ger oss bättre djup i anfallet. Det ser bra ut, tycker jag. Backsidan är föryngrad och där kommer säkert Rasmus Andersson och Juusu Valimäki att få mer istid kommande vinter.

x Tror du att det blir något spel i NHL i vinter?

– Ja, jag tror fortfarande på seriestart i januari. Jag hoppas verkligen att det blir så, säger Mikael Backlund.

Han närmar sig 700 matcher i NHL. Så här långt har det blivit 365 poäng, 145 mål och 220 assist, på 690 matcher i grundserien.

Och ytterligare 30 matcher och 14 poäng (7 mål och 7 assist) i Stanley Cup.