Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenske NHL-veteranen trejdad till Wild

LOS ANGELES. Marcus Johansson byter klubb i NHL efter bara en säsong i Buffalo Sabres.

Den 29-årige svensken blev sent på onsdagskvällen, svensk tid, trejdad från Buffalo till Minnesota Wild för en annan veteranforward, 35-årige Eric Staal.

Spelaraffären verkar fylla behov hos båda klubbarna.

Minnesota behöver föryngra laguppställningen efter att ha haft samma stjärnor i många år och stått och stampat på samma ställe.

Buffalo var i ett desperat behov av en andrecenter av klass bakom lagkaptenen och stjärnan Jack Eichel.

– Johansson är en listig spelare, som under tiden i Boston härom året visade hur bra han kan vara, kommenterade förre NHL-spelaren Mike Rupp i tv-studion hos NHL Network sedan trejden blivit offentlig.

Sabres har missat slutspelet om Stanley Cup de senaste nio åren och sparkade nyligen general managern Jason Botterill och ersatte honom med en doldis inom klubbens hockeyavdelning, Kevyn Adams.

Eichel uttryckte sitt missnöje över sin situation i Buffalo efter den här säsongen och menade mer eller mindre att han kastat bort fem år av sin karriär, då klubben inte lyckats omge honom med bättre spelare.

Kanske kan Eric Staal trots sin ålder ge Sabres några bra säsonger och offensiven mer bett.

Han gjorde 47 poäng, 19 mål och 28 assist, på 66 matcher i grundserien den här avbrutna säsongen och hade 5 poäng, 1 mål och 4 assist, på fyra matcher under Minnesotas Play-in mot Vancouver Canucks i ”Bubblan” i Edmonton i augusti.

Totalt har Staal gjort 1240 matcher i NHL och producerat 1021 poäng, 436 mål och 585 assist.

För Marcus Johansson blir Minnesota den femte klubben i NHL. Han draftades som nr 23 av Washington 2009 och tillbringade sina första NHL-säsonger där.

Sedan blev det New Jersey och Boston innan flytten till Buffalo förra sommaren.

Marcus kan spela både center- och ytterforward.

Trejden ser ut att kunna passa båda klubbarna.

– Minnesota måste föryngra kärnan i laget, man har behållit samma gubbar för länge. En förändring var absolut nödvändig, sa en annan före detta NHL-spelare i natt, Bill Lindsay, i NHL Network.

Marcus har ett år kvar på sitt kontrakt, som betalar honom 4,5 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 39,6 miljoner kronor.

Eric Staal har också ett år kvar på sitt kontrakt, där är lönen 3,250 000 dollar (ca 28,6 miljoner kronor).