Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Lehner ger vink om att han blir kvar i Vegas

LOS ANGLES. Dallas vann Stanley Cup 1999.

Senast man var i final var året efter, men då (2000) blev det stryk mot New Jersey Devils (4-2 i matcher).

Men i natt, svensk tid, spelade man alltså till sig en finalplats genom att slå ut Vegas Golden Knights med 4-1 i matcher i semifinalen.

Det blev 3-2 efter förlängning i nattens möte sedan Stars hämtat upp ett underläge med 0-2.

Dallas är tunga att möta, vilket Golden Knights fick erfara.

Och man har en makalöst bra reservmålvakt i Anton Khudobin, som än en gång visade att nog tagit över jobbet som förstemålvakt från Ben Bishop.

Khudobin svarade för 34 räddningar den här gången och ser aldrig ut att darra. Inte ens om han släpper in ett eller två mål och laget hamnar i underläge.

Sedan har man ett bra försvar med skickliga offensiva backar, som Miro Heiskanen och John Klingberg.

Och en förstakedja som kan anpassa sitt spel efter motståndarna i Alexander Radulov, Jamie Benn och Tyler Seguin.

De smäller på, de täcker skott och de kan lira när så behövs.

Benn är lagkapten och motorn i Stars.

Ingenting ser ut att störa honom.

– Vårt lag kör i tre fulla perioder oavsett vad ställningen är. Där har du svaret på frågan varför vi har förmågan att så ofta komma tillbaka och vända matcherna i den sista perioden, sa Seguin på presskonferensen efter nattens match.

Nu väntar antingen Tampa Bay Lightning eller New York Islanders i Stanley Cupfinalen.

När förre NHL-stjärnan och numera tv-kommentatorn Patrick Sharp fick frågan i studion hos NBC Sports om vilket lag som passar Dallas bättre, svarade han:

– Jag tror inte att det spelar någon roll för Dallas. De kan besegra vilket motstånd som helst.

Stars har i årets slutspel slagit ut i tur och ordning Calgary (4-2), Colorado (4-3) och Vegas (4-1).

XXX

Så vad händer med Robin Lehner nu? Han kom till Vegas vid trading deadline i februari och tagit över jobbet som förstemålvakt från Marc-Andre Fleury.

Lehner har ett utgående kontrakt, men om man ska tolka hans inlägg på twitter i natt efter matchen, så ser han ut att bli kvar i Golden Knights.

Det har ryktats om att Lehner och Vegas är muntligt överens om ett femårskontrakt. Något som förre NHL-spelaren Stu Grimson också gissade i tv-studion hos NHL Network efter nattens match.

Och ska man läsa mellan raderna på Lehners inlägg, där han skriver att det här laget innehåller en speciell grupp av spelare och kommer tillbaka starkare nästa säsong, så visst verkar det som Robin ger en vink om att han kommer att vara med på den resan.

Han har den senaste veckan förnekat att han gjort klart med Golden Knights om ett nytt kontrakt.

Men det känns som att han blir kvar och att det blir officiellt vilken dag som helst.

Han har sagt i intervjuer att han vill ha en fast plats i tillvaron nu efter att ha flyttat runt från Ottawa till Buffalo och sedan via New York Islanders och Chicago till Las Vegas.

Han har spelat till lagkamraternas förtroende i Golden Knights och med tanke på att han är 29 år verkar ett femårskontrakt något som passar både Robin och klubben.