Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Jokern har tagit över årets Stanley Cup

LOS ANGELES. Alla slutspel i NHL har sina speciella hjältar.

Årets man så här långt är Anton Kdudobin från Kazakstan.

Han var inte ens förstemålvakt i Dallas Stars den här säsongen.

Men när Ben Bishop försvann på grund av en skada kom chansen och som 34-årige Khudobin tagit den.

För vem hade trott att den här doldisen, som draftades i den sjunde rundan 2004 och tillbringat elva säsonger i fem olika kliubbar skulle kliva fram och bli den stora snackisen.

Men nu är vi där.

Skulle Dallas vinna Stanley Cup är han favoriten till MVP-priset Conn Smythe Trophy.

Det var 20 målvakter som gick före Khudobin i draften 2004.

I nattens finalpremiär stoppade han 35 av 36 skott och den enda pucken som slank in var ett skott, som studsade på två skridskor innan den tog sig in över mållinjen.

– Han har varit helt otroligt bra hela slutspelet och den stora anledningen till att vi är i final, sa lagkaptenen Jamie Benn efter nattens 4-2-segegr över Tampa Bay.

När Tampa Bay insåg att man var illa ute efter två perioder och ett 1-3-underläge satsade man allt på att knäcka Khudobin.

Men det lyckades inte.

Khudobin var överallt. Snabba sidledsförflyttningar, räddningar med skridskospetsen efter att ha slajdat och han hann även med att vifta med plockhandsken över huvudet vid ett tillfälle och fångade pucken.

– Vi måste skapa mer trafik framför honom i nästa match. Vi måste få ner pucken bakom kassen och checka fast deras backar och komma oftare in på kassen, sa Tampaforwarden Tyler Johnson när han pratade under presskonferensen.

XXX

Med nattens assist är John Klingberg nu upp i 17 poäng, 3 mål och 14 assist, på 21 matcher i årets Stanley Cup.

Mattias Janmark hade också en målgivande passning, vilket betyder att han svarat för 6 assist på 21 matcher.