Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Flyers räddade sig kvar i slutspelet

LOS ANGELES. Tampa Bay får vänta ytterligare minst två dygn innan man vet vilka motståndarna blir i semifinalen.

Philadelphia Flyers räddade sig nämligen kvar i slutspelet i natt, svensk tid, efter ett dramatiskt fjärde möte med New York Islanders.

Det krävdes förlängning innan Flyers kunde vinna med 4-3.

Och reducerade Islanders ledning till 3-2 i matcher i kvartsfinalen.

Philadelphia såg ut att gå mot en komfortabel vinst, då man hade en 3-1-ledning med drygt fyra minuter kvar.

Men som så många gånger tidigare var Islanders starka i den tredje perioden.

Brock Nelson reducerade till 2-3 efter 15.46 och Derick Brassard, som varit petad tidigare under slutspelet, kvitterade när matchklockan visade på 17.19.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde Scott Laughton på en styrning med ryggen vänd mot kassen efter 12.20 på ett backskott från Ivan Provorov.

– Hur skönt som helst att få styra in den där pucken, inte minst med tanke på att jag inte haft mitt bästa play off, sa Laughton i en tv-intervju efter slutsignalen.

Vad som var det största glädjeämnet med segern var kanske att några av lagets stjärnor äntligen gjorde mål i det här slutspelet.

Lagkaptenen Claude Giroux stod för 1-1-målet, veteranen James van Riemsdyk gjorde 2-1 och backen Matt Niskanen sköt 3-1.

Första och mycket efterlängtade fullträffen i Bubblan i Toronto för samtliga tre.

Flyersbacken Robert Hägg var än en gång den ende svensken på isen. Oskar Lindholm kom inte till spel och väntar fortfarande på sin comeback efter den långa frånvaron.

Lagen möts nästa gång på torsdag.