Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Flyers belönar svensken med 28,8 miljoner

LOS ANGELES. Ett nytt 2-årskontrakt värt 28,8 miljoner kronor.

Robert Hägg, 25, blir kvar i Philadelphia Flyers.

Han undertecknade det nya avtalet i helgen.

– Det känns väldigt skönt att snabbt få det nya kontraktet klart. Jag trivs väldigt bra i Philadelphia och målet har hela tiden varit att få stanna kvar i Flyers. Med det lag vi har tror jag att det kan bli väldigt roliga år framöver, säger Hägg till SportExpressen.

Den nya årslönen blir 14,4 miljoner kronor och är belöningen efter en stark säsong, där Hägg som vanligt mest haft defensiva uppgifter att ta hand om från sin backplats.

Han var med sina +14 under 49 spelade matcher i grundserien lagets fjärde bäste plus- och minusspelare efter Sean Couturier (+21), Matt Niskanen (+15) och Philippe Myers (+17).

Det blev 13 poäng, 3 mål och 10 assist för Robert och ytterligare 3 assist under 12 matcher i slutspelet, där Philadelphia först besegrade Montreal med 4-2 i matcher för att sedan åka ut mot New York Islanders med 3-4 i matcher.

Philadelphia har en ny målvaktsstjärna i 22-årige Carter Hart och Hägg pekar på lagets framgång i ”Bubblan” i Toronto i augusti och den ljusa framtid han tror väntar.

– Se på Sean Couturier, som vann Selke Trophy i år, och är på väg mot än större framgångar. Hela kärnan av vårt lag är spelare som är sin bästa ålder. Vi har mycket att bygga vidare på och jag är väldigt exalterad inför kommande säsong, säger Robert.

Han är tillbaka hemma i Sverige och har efter två veckors ledighet nu kört igång uppbyggnadsträningen inför säsongen 2020-21

Hägg har gjort 202 matcher under fyra säsonger i Flyers och fått ihop 42 poäng, 11 mål och 31 assist. Han är +16 så här långt i NHL.