Gunnar Nordströms blogg

Tredje förlusten – vad är det för fel på Boston?

LOS ANGELES. Tre raka förluster.

Boston Bruins ser ut att ha svårt att hitta formen inför NHL-slutspelet, som nu kör igång med åttondelsfinalerna i veckan.

Boston föll på söndagskvällen, svensk tid, med 1-2 mot Washington.

– Men jämfört med de två tidigare matcherna i den här förturneringen inför Stanley Cup, så var det ett lyft, kommenterade förre NHL-spelaren Brian Boucher i sändningen hos NBC Sports.

Boston var det poängmässigt bästa laget i Eastern conference när NHL införde spelstoppet den 12 mars.

Så här såg tabelltoppen ut då:

1) Boston, 70 matcher, 100 poäng.

2) Tampa Bay, 70 matcher, 92 poäng.

3) Washington, 69 matcher, 90 poäng.

4) Philadelphia, 69 matcher, 89 poäng.

Bruins har haft svårt att få ordning på spelet i de tre matcherna med de andra topplagen i vad som har kallats för ”Round-robin”.

Här resultaten:

x Boston-Philadelphia 1-4.

x Boston-Tampa Bay 2-3.

x Boston-Washington 1-2.

– Man får glädja sig åt att David Pastrnak gjorde en bra match nu och med alla talang och rutin man har i laget ska man nog inte vara alltför oroliga inför åttondelsfinalen, kommenterade Mike Milbury.

Washingtons mål gjordes av T.J. Oshie och Tom Wilson.

Det dröjde till den tredje perioden innan Bruins kunde spräcka Braden Holtbys nolla och det var Jake DeBrusk som tog sig igenom Capitalsförsvarey och till sin glädje kunde se pucken glida in förbi Holtby.

Washingtons tuffing, Tom Wilson, log brett efteråt när han intervjuades i tv.

– Det här var en riktigt skön seger och nu är vi redo för New York Islanders. Vi är ju bekanta med deras coach (Barry Trotz), så det blir en rolig matchserie. Vi kan varandra rätt bra.

Boston ställs mot Carolina Hurricanes, som slog ut New York Rangers i tre raka i veckan.

Bruins knockade Hurricanes i fyra raka ifjol i kvartsfinalen, men har bara lyckats göra fyra mål på de tre matcher man spelat nu om rankingen.

– Jag är inte alltför orolig, men vår förstakedja måste börja göra mål, kommenterade Bruinscoachen Bruce Cassidy efter söndagens förlust.

Topptrion med Pastrnak, Patrice Bergeron och Brad Marchand har bara orkat med en assist på de tre matcherna mot Philadelphia, Tampa Bay och Boston.

Joakim Nordström gjorde 14 byten (8.34 minuter) i Boston medan Pär Lindholm inte var ombytt mot Capitals.