Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svensken duckade för livet…

 

LOS ANGELES. Shea Weber är känd för sitt stenhårda slagskott.

När Montreal Canadiens i natt, svensk tid, mötte Philadelphia Flyers var Robert Hägg, 25, nära att träffas i huvudet av en av Webers projektiler.

Men svensken vred sig ett halvt varv och träffades av pucken på baksidan av hjälpen istället.

Hägg föll omkull på isen och det såg otäckt ut, men hjälmen tog det mesta av smällen och Robert kunde ta sig ut till båset för egen maskin och fortsätta matchen.

– Shea Weber är en av de mest fruktade skyttarna i NHL och det kan sluta riktigt illa om man träffades på något oskyddat ställe av hans slagskott, kommenterade expertkommentatorn Keith Jones i tv-studion hos NBC Sports.

Flyersmålvakten Carter Hart räddade alla 29 skott Canadiens avlossade och höll nollan för andra matchen i rad i årets slutspel.

Bara två av klubbens målvakter genom åren har lyckats med den bedriften och de är Bernie Parent (1975) och Michael Leighton (2010).

Hart visade sin tacksamhet över lagkamraternas uppoffrande försvarsspel och nämnde speciellt Robert Hägg och skottet han täckte med huvudet.

– Det var lite skrämmande att se, men jag är glad över att allt gick bra. Det visar bara hur alla är beredda att ge allt för att vi ska vinna, sa den 21-årige Carter Hart.

Robert Hägg täckte två skott och udelade tre tacklingar samt hade två skott på mål under de 21 byten han spelade (12.53 min).

Philadelphias mål gjordes av Michael Raffl och Philippe Myers.

Flyers leder åttondelsfinalen med 3-1 i matcher.