Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Henke hoppas få chansen igen på måndag

LOS ANGELES. Henrik Lundqvist fick hoppa in och vakta Rangerskassen från start i lördagens premiär mot Carolina Hurricanes i Toronto.

Henke gjorde en stormatch och räddade 34 av 37 skott, men det räckte inte.

Carolina vann med 3-2.

Så frågan är vem som står mellan stolparna i det andra mötet mellan lagen, som äger rum på måndag.

– Jag är redo om det blir aktuellt. Jag känner mig i bra form när det gäller fysik, teknik och den mentala skärpan, sa Henke till nhl.com efter lördagens match.

Han startade sin 128.e raka slutspelsmatch i Rangerströjan.

Varför Rangers 24-årige ryske målvaktsstjärna Igor Sjesterkin satt på läktaren i kostym fick vi aldrig veta igår.

Rangers uppgav bara att han var ”unfit to play”.

– Vi vet inte om han hinner bli redo inför match nummer två, var det enda coachen David Quinn sa efter 2-3-förlusten.

Quinn medgav att hans spelare inte såg ut att vara tillräckligt taggade för att ta sig an ett hungrig och hårt spelade Carolina.

– Det var inte överraskande att ett lag som förlorat i fyra raka under säsongen mot oss skulle ge allt för att ta revansch, sa en besviken David Quinn.

Med Sjesterkin på läktaren i blå kostyn och inte i speldugligt skick fick Alexandar Georgiev sitt reserv bakom Lundqvist.

Henke sa att han kände för sin målvaktskollega, som inte komma till spel.

– Jag känner för honom att han inte kunde vara med, men är samtidigt glad över att jag fick chansen. Jag njuter av att få vara därute på isen och ge allt jag kan för laget. Även om vi inte vann, så tycker jag att vi gjorde en massa bra saker. Vi får ta lärdom av den här förlusten och jag är säker på att vi spelar bättre i nästa match, sa Henke till nhl.com.

Att Rangers saknade Jesper Fast, som lämnade matchen efter en befarad hjärnskakning i första bytet, bekräftade Quinn på presskonferensen.

– Han är en av våra absolut bästa spelare och det blev ett stort hål att fylla i laguppställningen.

Jesper Fast är en viktig kugge i lagets andrakedja tillsammans med Artemi Panarin och Ryan Strome.

Henrik Lundqvist fick massor av beröm från expertkommentatorerna i amerikansk tv efteråt.

– Jag ser varje matchstart som en chans att få hjälpa laget och tycker att jag klarade mig bra idag. Det finns några detaljer, som jag behöver förbättra inför nästa match om jag får chansen att spela igen. Vi får se vad som händer, kommenterar Henke.