Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Drama väntar – Lehner ställs mot Chicago

LOS ANGELES. Robin Lehners succé i Vegas Golden Knights fortsätter.

Han har ännu inte förlorat en match sedan ankomsten till klubben på trading deadline den 24 februari.

Sent på lördagskvällen, svensk tid, stoppade Lehner 32 skott när Veags besegrade Colorado med 4-3 och säkrade förstaplatsen i western conference inför åttondelsfinalerna till veckan.

Det betyder att Lehner kommer att ställas mot sitt gamla lag, Chicago Blackhawks.

– Ja, jag tror att coachen Peter DeBoer väljer Lehner i kassen i det första mötet. Det känns som han är förstemålvakt i Golden Knights just nu, kommenterade förre NHL-spelaren numera expertkommentatorn Dave Reid i tv-studion hos NHL Network efter matchen.

Båda lagen hade vunnit sina två första matcher i placeringsturneringen, som gått under namnet ”Round-robin” i Edmonton.

De fyra topplagen på varje halva av NHL när spelstoppet kom den 12 mars direktkvalificerade sig till åttondelsfinalerna.

Men för att de skulle få chansen att också spela sig i form när de övriga 16 lagen gjorde upp i Play-in, så har topplagen gjort upp om rankingen inför åttondelsfinalerna under en enkelserie.

Så här hade Vegas och Colorado presterat fram till lördagens möte:

x Vegas-Dallas 5-3.

x Vegas-St. Louis 6-4.

x Colorado-St. Louis 2-1.

x Colorado-Dallas 4-0.

Nu krävdes det alltså förlängning för att skilja Vegas och Colorado åt. Segerskytt blev Alex Tuch efter en två-mot-en-situation efter 4.44 minuter av förlängningen, där han blev framspelad av Mark Stone.

William Karlsson hade en assist hos Golden Knights. André Burakovsky stod för en målgivande passning hos Avalance.

Så Vegas får ta sig an Chicago i åttondelsfinalen. Varning är förstås utfärdad för Blackhawks sedan de slog ut Edmonton med 3-1 i matcher.

Det blir en het målvaktsduell mellan Lehner och Corey Crawford, då de två var lagkamrater fram till i februari den här säsongen.

Colorado ställs mot Arizona Coyotes, som slog ut Nashville Predators i Play-in.