Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Tungt genrep för Vancouvers svenskar

LOS ANGELES. Förlust i genrepet med 1-4 mot Winnipeg Jets.

Nattens träningsmatch i Edmonton blev en tung smäll för Jacob Markström, Elias Pettersson och de andra stjärnorna i Vancouver Canucks.

Men Markström behöver inte oroa sig om sin status som förstemålvakt i Vancouver.

Det beskedet gav general managern Jim Benning i en tv-intervju med Sportsnet före matchen.

– Jag hade ett samtal med Jacob och hans agent Pat Morris i veckan och vi ska förhandla om kontraktet när vi spelat färdigt. Jag har meddelat Markström att vi kommer att göra allt för att ha honom kvar, så han ska inte behöva känna någon oro just nu.

Markström har ett utgående kontrakt med Canucks och det har spekulerats i om klubben har råd att ha honom kvar. Men på den punkten gav Benning ett klart besked, man kommer att få loss pengar för ett nytt kontrakt med den svenske målvaktsstjärnan, som hunnit bli 30 år.

Han har gjort sin bästa säsong i NHL och ska Vancouver ta sig förbi Minnesota Wild nu i Play-in och sedan ta sig vidare i slutspelet måste Jacob storspela.

Han blev utelämnad av försvaret i nattens match och tvingades se tre av 33 skott passera förbi honom. Det fjärde och sista målet gjorde Winnipeg i tom kasse.

Canucks gjorde en bra första period, men lyckades inte överlista Connor Hellebuyck i Jetskassen, som bara kapitulerade vid ett tillfälle och det var med knappt sju minuter kvar när Antoine Roussel kunde trycka in en retur.

Elias Pettersson, då?

Jodå, han bjöd på några fina rusher och hade ett mäktigt direktskott från favoritpositionen i den högra tekningscirkeln i power play tidigt i matchen, men fick ingen utdelning den här kvällen på sina tre skott på mål.

Han var -3 medan lagets andre svensk på isen, Alexander Edler, var -2.

Loui Eriksson var inte ombytt.