Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Lehner taggad – och vill stanna i Las Vegas

LOS ANGELES. Robin Lehner, 28, hann bara spela tre matcher i Vegas Golden Knights efter trejden från Chicago Blackhawks innan spelstoppet kom i NHL den 12 mars.

Han vann samtliga tre.

Nu är Lehner taggad över att få komma igång med slutspelet när ligan gör sin omstart den 1 augusti.

Och han vill väldigt gärna stanna kvar i Las Vegas nästa säsong.

Robin Lehners flytt från Chicago efter bara en knapp säsong till Golden Knights var en av de mest uppseendeväckande spelaraffärerna på deadline den 24 februari.

Lehner skrev förra sommaren på ett ettårskontrakt med Blackhawks värt 5 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 45 miljoner kronor.

Det kontraktet går ut efter den här säsongen, vilket betyder att den svenske målvaktsstjärnan är fri att gå vart han vill när den här säsongen är färdigspelad någon gång i oktober.

Men precis som Lehner sagt till SportExpressen tidigare, så uppger han för nhl.com att han stortrivs i Las Vegas och gillar allt han ser i Golden Knights.

– Jag kommer säkert att ha diskussioner med vår general manager Kelly McCrimmon efter säsongen och så får vi se vad som händer. Jag gillar det verkligen här. Kanonbra lag, bra organisation och stark grupp av spelare. Jag vet inte vad som kommer att hända men mina intryck så här långt är bara goda, säger Robin till nhl.com.

Han stannade kvar i Las Vegas under coronakrisen och har tränat hårt under fem veckor innan campen började i måndags.

Spelarna har haft tillgång till is och Lehner säger att han kört på bra under hela uppehållet.

– Jag är både lite överraskad och imponerad över hur hängivna alla i laget är här. Jag tror att alla känner att vi har en bra chans att gå långt i slutspelet. Nu när jag lärt känna mina lagkamrater bättre vet jag vilken bra grupp vi är, säger Lehner.

Eftersom Vegas var ett av de fyra topplagen i tabellen för ligans västra halva behöver man inte spela ”Play-in” utan kommer att möta St. Louis, Colorado och Dallas i en round-robin om rankingen inför åttondelsfinalerna.

Coachen Peter DeBoer hyllar Lehner för att svensken kom till campen enormt vältränad och fokuserad.

Nu ska Robin slåss med Marc-Andre Fleury om istid när slutspelet kör igång i augusti.

Lehner var en finalist till Vezina Trophy som NHL:s bäste målvakt förra säsongen och skulle det inte bli en fortsättning i Golden Knights kommer han inte att sakna anbud från andra klubbar i ligan.