Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Coachen klagar på Nylander igen

LOS ANGELES. William Nylander, 24, kan spela bättre.

Det tycker Torontocoachen Sheldon Keefe, som säger att han fortsätter att pusha den talangfulle svensken inför omstarten i NHL.

– Jag jagar på honom därför att jag anser att han är kapabel att vara bättre än vad han varit så här långt under våra ispass, internmatcher och träningsmatchen i tisdags, sa Keefe efter Maple Leafs träning under torsdagen.

Nylander hade inget skott på mål i lagets möte med Montreal i Toronto i tisdags, som man vann med 4-3.

William bildade kedja tillsammans med Auston Matthews och Zach Hyman, en trio som ska leda lagets offensiv.

Varken Nylander eller Matthews gjorde någon poäng och var båda -1.

Det duger inte, tycker Sheldon Keefe.

– Jag förväntar mig att han (Nylander) lyfter sitt spel till en högre nivå, vilket han visat att han är kapabel att göra. Han är en viktig spelare i vårt lag, kommenterade Keefe efter torsdagens träningspass i Ford Performance Centre.

William säger själv att han vill vara ”en dominerande spelare” i Maple Leafs och att han inte har några problem med att Keefe ger honom en spark i baken för att han ska spela bättre.

– Jag vill vara en nyckelspelare i vårt lag. Det är min målsättning varje dag att jag ska leverera. Ibland behöver Sheldon ge mig en kick i baken, men det är bara bra, säger Willliam till TSN.

Han är omtyckt och hyllad av lagkamraterna för sin talang och stil också utanför rinken.

– Willie är grym. Han har händer av världsklass och är en fantastisk lirare. Det är alltid kul att vara inne på isen tillsammans med honom, då allt kan hända, berömde backstjärnan Tyson Barrie under en presskonferens ihop med Nylander igår.

På söndag börjar allvaret för Toronto när man inleder matchserien (bäst av fem) mot Columbus Blue Jackets.