Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenskarna i Buffalo får ny boss

Storstädning i Buffalos klubbledning

Trots att ägarna Terry och Kim Pegula för bara tre veckor sedan meddelade att general managern Jason Botterill satt säkert, så fick han under tisdagen sparken.

Han ersätts av Kevyn Adams, som haft en roll som ”Senior vice-president of business administration”. Men Adams har en bakgrund som spelare och har lokala rötter i Buffalo.

Botterills två assisterande general managers, Randy Sexton och Steve Greeley, har också fått sparken, så det handlar om en storstädning i Sabres.

Laget har varit på dekis under en lång tid och trots nya sportchefer och coacher har inget lyft kommit.

Stjärncentern och lagkaptenen Jack Eichel klagade nyligen i en intervju över sina ”fem tunga år” i klubben, där ledningen inte lyckats omge honom med tillräckligt bra spelare för att man ska kunna ta sig till slutspelet om Stanley Cup.

Buffalo har missat play off i nio raka säsonger, vilket är en bottennotering i NHL.

Coachen Ralph Krueger kom inför inför säsongen 2019-20 och får behålla jobbet sedan han ersatt förre Sabreslegendaren Phil Housley.

Buffalo har ett antal svenskar i laguppställningen, där backtalangen Rasmus Dahlin gjort sina två första säsonger i NHL och är på väg att etablera sig som en nyckelspelare i klubben.

Här finns också målvakten Linus Ullmark, som tagit över rollen som förstemålvakt, och forwardarna Johan Larsson, Marcus Johansson och Victor Olofsson.

Buffalo fick inte plats i ”Play-in” som startar i juli, där 24 lag får spela vidare för att kunna slåss om Stanley Cup den här säsongen.

Sabres var dock på 13:e platsen i Eastern conference bara tre poäng efter Montreal, som hade två fler matcher spelade.