Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Här kan de heta svenskarna hamna

Så lotteriet inför NHL-draften slutade med ett stort frågetecken.

Ingen vinnare kunde koras när det gäller vilken klubb som får förstavalet.

Men vi vet vilka klubbar som lottades till platserna två till åtta och därmed kan vi gissa lite var de topprankade svenskarna hamnar.

Branschtidningen The Hockey News har Frölundas forwardslöfte Lucas Raymond rankad som nummer tre inför draften.

Det skulle kunna betyda att Ottawa Senators lägger beslag på honom. Eller om han finns kvar när Detroit väljer som fjärde lag.

Låt oss säga att Alex Lafreniere går som etta, som väntat, till det lag som vinner draftlotteriet av de åtta lag som åker ut i ”Play-in” i slutet av juli eller början av augusti.

Då är det sedan LA Kings tur att plocka som tvåa. Bli inte förvånad om de väljer en back och då är kanadensaren Jamie Drysdale från Eire i OHL det hetaste tipset.

Men det är ett tufft val Kings har framför sig för rankade högre än Drysdale är forwards som Quinton Byfield (Kanada), Lucas Raymond (Sverige) och Tim Stützle (Tyskland).

Djurgårdens Alex Holtz är rankad som nummer åtta på Hockey News lista och på den positionen väljer Buffalo Sabres.

Kan Holtz hamna där? Ja, varför inte. Men Anaheim väljer som nummer sex och de är kända för att gärna lista svenskar. Och som nummer sju i den första rundan är det New Jersey Devils tur. De kan också ha intresse av Holtz.