Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Har han gjort sin sista NHL-match?

Brendan Leipsic är i blåsväder efter kommentarerna han kastade ur sig om nuvarande och före detta lagkamrater under en konversation med några kompisar, bland dem en NHl-spelare.

Vad den 25-årige Leipsic sagt har blivit ett stort diskussionsämne och den första frågan är om han kan återvända till Washington Capitals.

– Inte en chans. Han kommer inte att kunna gå in i det omklädningsrummet igen efter vad som hänt, säger förre NHL-stjärnan och numera tv-kommentatorn Ray Ferraro hos kanadensiska TSN.

Han fick under torsdagen stöd av kollegerna Jamie McLennan och Jeff O´Neill medan Bryan Hayes (radioröst hos TSN) menade att även om kommentarerna var oförsvarbara, så kan spelarfacket NHLPA slåss för hans rättigheter att få ha kvar sitt jobb i NHL. Att kommentarerna han kastade ur sig om lagkamrater och före detta lagkamrater och deras flickvänner skedde i ett privat sammanhang.

Washington Capitals ledning uppger att man utreder händelsen och uppgifter gör gällande att NHL kommer att straffa Leipsic för händelsen i någon form, vilket skulle betyda böter och/eller avstängning.

En inte alltför vågad gissning är att Brendan Leipsic gjort sitt i Capitals. Att han spelat i fem klubbar i ligan under fem år gör inte saken lättare för honom när det gäller att hitta en ny arbetsgivare i NHL.