Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

De har största chansen i draftlotteriet

Några klartecken, men fortfarande ett stort antal frågetecken.

NHL-bossen Gary Bettman höll presskonferens sent på måndagskvällen, svensk tid, och en del av vad han berättade har ni förmodligen redan läst på nyhetsplats.

Men här några andra detaljer, som kom fram:

x När det gäller lottningen inför NHL-draften, så kommer de sju lag som nu inte får spela mer den här säsongen en större chans att vinna vinstlotten om 1:a, 2:a och 3:e draftvalet. Men också de åtta lag som slås ut i det så kallade ”Play-in” som äger rum inför slutspelet i juli-augusti får vara med i draftlotteriet.

Här de lag som har den procentuellt största chansen att ta hem förstavalet i förstarundan:

x Detroit, 18,5 procent.

x Ottawa, 13,5 procent.

x Ottawa (förstarundan man fick från San Jose i Erik Karlsson-trejden), 11,5 procent.

x LA Kings, 9,5 procent.

x Anaheim, 8,5 procent.

x New Jersey, 7,5 procent.

x Buffalo, 6,5 procent.

Sedan följer de åtta lagen som slås ut och där är procentchansen från mellan 6,0-1,0 procent. Draftlottningen kommer att genomföras i två faser.

Annat av värde från Bettmans presskonferens:

x NHL-klubbarna får öppna sina träningsarenor för spelarna i början av juni, men ingen organiserad tränings får äga rum och inga coacher får vara på isen samtidigt med spelarna. Högst sex spelare åt gången får befinna sig på isen.

x Klubbarna får inte köra igång träningslägret före den 1 juli. Det kan bli ett senare datum också, beroende på vad hälsovårdsmyndigheterna bestämmer framöver.

x NHL planerar att genomföra en full grundserie med 82 omgångar nästa säsong. Exakt när säsongen 2020-21 börjar är inte bestämt, det avgöra först när man vet mer om hur snabbt årets play off går att genomföra.

x När spelet återupptas kommer det att ske i två städer med tolv lag på plats i vardera ort. Hub City 1 ska ta hand om lagen från ligans östra conference medan lagen från den västra halvan ska spela på den andra platsen.

x Här de städer som slåss om att få arrangera ”play-in” och slutspelet på de två halvorna:

x Chicago.

x Columbus.

x Dallas.

x Edmonton.

x Las Vegas.

x Los Angeles.

x Minneapolis/St. Paul.

x Pittsburgh.

x Toronto.

x Vancouver.