Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunnar Nordströms blogg

Bäckis om det nya förslaget från NHL

När chefen för Federal Reserve i USA, vilket är den amerikanska Riksbanken, intervjuades i CBS nyhetsmagasin 60 Minutes i söndags kväll fick vi en liten hockeynyhet också.

Jerome Powell, som tillsattes av President Donald Trump 2018, berättade att han är en stor hockeysupporter och att favoritlaget är Washington Capitals.

Powell har säsongsbiljetter till Capital One Arena och missar sällan en hemmamatch med Nicklas Bäckström och kompani i NHL.

På frågan från reportern Scott Pelley om när Powell, som har bättre insyn än de flesta i den amerikanska ekonomin och hur återhämtningen efter coronakaoset kommer att se ut, tror att han kan gå och se Capitals spela igen svarade han:

– Det är en bra fråga. Snart, hoppas jag. Men ärligt talat tror jag inte att de kan spela inför publik igen förrän nästa säsong. Allt beror på när viruset härjat färdigt, vilket är svårt att förutse. Idrottsevengemang och konserter kommer att tillhöra den sista gruppen av arrangemang, som släpps fria och öppnas för publik.

Nicklas Bäckström är sedan några veckor tillbaka hemma i Sverige med familjen för att avvakta utvecklingen i NHL. Hans Washington Capitals är ett av lagen som ligger på en säker slutspelsplats och kommer att vara med när slutspelet om Stanley Cup sätter igång i juli.

Bäckis uppger för SportExpressen att han inte kände till Jerome Powells stora hockeyintresse.

– Nej, det visste jag faktiskt inte. Han har inte varit nere i omklädningsrummet och hälsat på oss spelare, av vad jag vet. Men kul att han gillar att gå på hockey. Nu önskar jag bara att allt blir som vanligt igen, så att vi alla kan gå på hockey igen.

x Hur är det att vara hemma?

– Det är bättre för barnen, då vi har mer utrymmen och ytor utomhus för dem att röra sig på här. De kan leka bättre och jag kan träna bättre här hemma.

x Det talas nu om två spelplatser och 20 eller 24 lag med ett play-in när NHL kör igång igen, tror du det kan fungera?

– Ja, som det känns nu kommer det nog att vara det enda alternativet.