Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Sedinarna och Hedman om Hellkvists avhopp

LOS ANGELES. Nyheten om Björn Hellkvists avsked från Modo Hockey kom inte som någon chock för de som följt affären.

Inte heller bland de legendariska Modo-stjärnorna i NHL.

– Det var väl den enda lösningen, men jag hoppas att Modo får den ersättning de har rätt till, säger Henrik Sedin på telefon från Vancouver.

Tvillingbrodern Daniel ger den här kommentaren:

– Modo måste ha känt att det här var den bästa lösningen. Jag vet inte hur diskussionerna gått bakom stängda dörrar mellan parterna, så jag kan inte säga hur besviken jag är efter vad som hänt.

Henke har tidigare uttalat sig kritiskt mot Hellkvist för att ha valt att hoppa av ett kontrakt han nyss hade tecknat med Öviksklubben.

Henrik Sedin står fast vid den ståndpunkten och säger nu till SportExpressen:

– Skriver man på ett kontrakt ska man hålla det. Så det här känns inte rätt att han bryter det så fort. Jag vet inte alla turer, men det är min uppfattning.

x Hur ser du på Modos chanser att hitta en bra ersättare till Björn Hellkvist?

– Modo är en attraktiv klubb med bra stabilitet i ledningen och organisationen samt det faktum att man har fina traditioner och en arena av toppklass. Så det ska absolut inte vara några problem. Men jag tycker det är synd att det tränarteam man hade på plats, och jobbade med, nu slits upp. Det var ett team man hade tänkt ha för flera år framöver.

XXX

Modobacken Victor Hedman,  som leder NHL-laget Tampa Bay Lightnings försvar, svarar så här på frågorna om Hellkvists avhopp från Modo och utgången av kaoset han skapade:

x Var det här den bästa lösningen?

– Absolut den bästa lösningen för Modo.

x Är du besviken på Björn Hellkvists agerande med tanke på att han just hade skrivit på ett treårskontrakt?

– Lite konstigt känns det såklart att man två månader efter att ha skrivit kontrakt väljer att lämna. Det såg jag inte komma, säger Victor.

SportExpressen har också sökt Peter Forsberg och Markus Näslund för en kommentar om Björn Hellkvists avhopp.

Näslund hälsar att han för stunden avstår från att kommentera onsdagens uppgörelse.