Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Nya NHL-avtalet ligger på is

Hockeyvärlden har hamnat i ett pausläge med hänsyn till coronavirusets spridning.

Det betyder att också förhandlinharna mellan Svenska Ishockeyförbundet och NHL om ett nytt avtal kring spelarövergångar har lagts på is.

– Ja, så är det. Vi gör ingenting just nu utan bollen ligger hos NHL, säger Peter Forsberg, Hockeyförbundets vice ordförande och ”utrikesminister”.

Hockeyförbundet ”releasar” inga spelare för övergpångar till NHL-klubbar i Nordamerika i dagsläget.

– Det kommer vi inte att göra förrän det nya avtalet är signerat och det befinner sig i ett pausläge just nu med tanke på coronapedemin, fortsätter Peter Forsberg.

Han har blivit kontaktad av svenska spelaragenter, som undrat över hur man ska göra med klienter som har anbud från NHL-klubbar inför nästa säsong.

– Alla har varit förstående över det uppkomna läget, men nu när vi avvaktar de avbrutna förhandlingarna kan ingen spelare skriva på för något NHL-lag, säger Forsberg.

Från Hockeyförbundets sida har man valt att inte trycka på just nu. Man inser att NHL-ledningen har andra saker på prioritetslistan, då hela verksamheten ute i arenorna i Kanada och USA ligger nere tills vidare.

x Så hur nära var ni en överenskommelse när coronaviruset lamslog hockeyn både i Sverige och NHL?

– Vi har stora delar av avtalet klart och jag är inte orolig över slutresultatet. Vi har fortfarande täta kontakter och en bra dialog, avslutar Forsberg.

Det förra avtalet signerades i början av maj, så den tidpunkten närmar sig. Men Peter Forsberg känner ingen panik över situationen.