Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Lagkamrater smittade – svensken klarade sig

Ottawa Senators är det NHL-lag, som drabbats hårdast av coronaviruset.

Klubben har meddelat att fem spelare och ytterligare en anställd drabbats av COVID 19 och att alla nu tillfrisknat.

Alla drabbade var med under Senators resa till Kalifornien i början av mars. En av dem var svenske backen Andreas Englund, 24.

Han tvingades liksom alla andra spelare i laget till två veckors självkarantän i Ottawa sedan laget återvänt till den kanadensiska huvudstaden efter turnén till västra USA.

Englund är nu hemma i Sverige och säger till SportExpressen:

– Jag är inte en av dem som testade positivt. Nu är jag hemma i Sverige igen. Allt gick bra med resan, men det var lite konstigt att se hela flygplatsen i London när varje butik och restaurang var stängd.

Englund spelade alla tre matcher under Ottawas resa i Kalifornien, där man inledde mot San Jose den 7 mars och vann med 2-1.

Tre dagar senare, den 10:e mars, gästade Senators Anaheim och föll med 2-5 mot Ducks i Honda Center.

Den 11 mars var man i Staples Center i Los Angeles och förlorade med 2-3 mot Kings. Andreas Englund hade en assist i den matchen.

Englund, som draftades i den 2:a rundan (nr 40) 2014, har gjort 24 matcher i NHL med Ottawa den här säsongen och antecknats för tre assist. Han har också hunnit 22 matcher med AHL-laget Belleville Senators.

Totalt har det blivit 33 matcher i NHL för Andreas sedan debuten säsongen 2016-17.

Marcus Högberg, 25, vaktade kassen i matchen mot Anaheim medan Filip Gustavsson, 21, satt reserv bakom Craig Anderson under bortamötet med San Jose Sharks.

Den andra NHL-klubb,  som gått ut och berättat att man haft två spelare drabbade av coronaviruset är Colorado Avalanche. Under tisdagen rapporterade Avalanche att en tredje spelare testat positivt för coronaviruset.

NHL stängde ligan för fortsatt spel den 12 mars, ett dygn efter det att NBA meddelat att man hade spelare som smittats av COVID 19 och omedelbart avbröt vidare seriespel.