Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Så ser nya beskeden från NHL ut

NHL meddelade under onsdagen några nya beslut kring de traditionella evenemangen  efter säsongen.

Det handlar om tre årliga arrangemang:

x 2020 Scouting Combine i Buffalo var planerad till den 1-6 juni, men är nu inställd.

x Detsamma gäller Bridgestone NHL Awards i Las Vegas, som skulle hållas den 17 juni.

x NHL-draften i Montreal var schemalagd till den 26-27 juni, men den är också inställd. Eftersom en draft måste hållas kommer NHL att presentera hur det ska gå till vid ett senare datum. Mycket hänger på om säsongen 2019-20 kan spelas färdig i sommar och om man kan genomföra ett draftlotteri efter den rankning som serietabellen ger.

Många frågetecken fortfarande, med andra ord.

Men onsdagens besked innehåller två stora nyheter:

1) Det blir ingen Scouting Combine, den årliga test- och intervjuveckan med talangerna som brukar äga rum i Buffalo varje år. Det är då NHL-klubbarnas ledning och scouter har en chans att hålla personliga möten med de spelare som är tillgängliga inför draften senare under månaden.

Talangerna genomgår också en rad fysiska tester under dagarna i Buffalo.

2) Den tv-sända galan från Las Vegas när priserna till ligans bästa spelare i olika kategorier delas ut ställs in i år. I alla fall kommer den inte att ske i mitten av juni. Anledningen är förstås att NHL inte spelat färdigt grundserien då. Man vill hålla dörren öppen för att kunna återuppta seriespelet i juli och sedan hålla slutspelet om Stanley Cup i augusti och början av september.

Hur man gör med draften är en öppen fråga. Om krisen med coronaviruset fortsätter till sensommaren, och det inte blir något mer spel, kan det bli så att draften hålls på elektronisk väg eller så samlar man bara klubbarnas representanter till en plats i USA eller Kanada och genomför den under en och samma dag.